Spreker in de spotlights: Anna Gimbrère
In deze rubriek belichten we sprekers die opvallen dankzij hun presentatievaardigheden. Deze keer richten we de schijnwerpers op… Anna Gimbrère!
In deze rubriek belichten we sprekers die opvallen dankzij hun presentatievaardigheden. Deze keer richten we de schijnwerpers op… Anna Gimbrère!
Als spreker is het in vrijwel iedere situatie essentieel om te weten wat je doel is. In dit artikel lees je meer over de vier doelen die je kunt bereiken: informeren, instrueren, overtuigen en activeren.
Wie zich in presenteren verdiept, stuit op een grote diversiteit aan vaktermen. De Presenteerschool licht deze vaktaal kort en krachtig toe met behulp van woordenboeken en vakinhoudelijke bronnen. Vandaag staat het begrip ‘dictie’ centraal.
Sommige mensen lijken ervoor in de wieg gelegd om iets aan de man te brengen. Anderen voelen zich al bezwaard als ze iemand om een gunst vragen. Toch is de kunst van het verkopen wel iets waar je beter in kunt worden. De STRONG-methode helpt je om jouw aanbod op een overtuigende manier te presenteren. In deze kennisclip doen we de methode uit de doeken.
Het vermogen om digitaal te presenteren wordt steeds belangrijker voor professionals. In deze post lees je hoe jij als spreker je publiek in een digitale situatie geboeid houdt.
Geloof, hoop en liefde. Ik kwam, zag en overwon. Vrijheid, gelijkheid en broederschap. De drieslag wordt al sinds de oudheid ingezet om informatie overtuigend op te sommen. In dit artikel lees je meer over deze effectieve stijlfiguur.
Als spreker heb je verschillende instrumenten tot je beschikking om je verhaal kernachtig te houden zonder de inhoud geweld aan te doen. Hieronder krijg je drie tips aangereikt om grote hoeveelheden informatie in een korte presentatie te verwerken.
Glimlachen is een typisch menselijke bezigheid. In de loop der jaren zijn er diverse onderzoeken verricht naar de positieve effecten ervan. In dit artikel vind je drie redenen waarom je glimlach zo’n krachtig wapen kan zijn.
Als je een boodschap verkondigt, kun je bewust de waarheid kleuren met de woorden en de beelden die je kiest. Dat noemen we framing. In deze kennisclip laten we je zien hoe je een krachtig frame kunt opbouwen.
Online presenteren is een complexe vaardigheid, die de voorbije tijd alleen maar belangrijker is geworden. In dit artikel vind je zes tips om via de digitale snelweg je boodschap helder en geloofwaardig over te brengen.
Als professional is het van belang om jezelf overtuigend te kunnen profileren. In deze longread lees je hoe personal branding je hierbij kan helpen.
Zelfs zonder dat we iemand zien, kunnen we diens lichaamstaal waarnemen. Ons stemgebruik speelt daarbij een cruciale rol. Onze lichaamstaal is te horen doordat onze bewegingen doorklinken in onze stem.
Wil je dat anderen je boodschap begrijpen én onthouden? Dan kan de cyclische presentatiestructuur je daarbij helpen. In deze kennisclip vertellen we hoe je een presentatie volgens deze structuur opbouwt en wat het effect daarvan is.
Als je een boodschap wilt overbrengen, is het van belang dat je de aandacht van het publiek vasthoudt. Een effectieve methode is door je toehoorders bij je verhaal te betrekken. In dit artikel leggen we uit hoe je interactie met je publiek creëert.
In deze rubriek belichten we sprekers die opvallen dankzij hun presentatievaardigheden. Deze keer richten we de schijnwerpers op… Sahand Sahebdivani!
Wie zich in presenteren verdiept, stuit op een grote diversiteit aan vaktermen. De Presenteerschool licht deze vaktaal kort en krachtig toe met behulp van woordenboeken en vakinhoudelijke bronnen. Vandaag staat het begrip narratief centraal.
Moet jij je start-up pitchen om investeerders te werven? In deze kennisclip beschrijven we de twaalf elementen waaraan je investeringspitch moet voldoen om succes te hebben. Deze video is gebaseerd op pitches waarmee bedrijven als Canva en Airbnb grote investeringen binnenhaalden.
Veel sprekers krijgen last van hun zenuwen als ze voor een groep staan. Heb jij last van spreekangst? In dit artikel geven we je tien wetenschappelijk onderbouwde tips om eraf te komen.
Wil je een boodschap overbrengen? Dan moet je de inhoud afstemmen op de personen die je wilt bereiken. Wil je op een effectieve manier je doelgroep aanspreken? In dit artikel leer je hoe je dat in drie stappen doet.
Nee, de digitalisering zorgt er niet voor dat jij met één druk op de knop betere presentaties geeft. De techniek kan je wel veel werk uit handen nemen. In dit artikel bespreken we drie praktische presentatieapps die je als spreker kunt gebruiken.
Presenteren voor een webcam is een relatief nieuwe vaardigheid die relevanter is dan ooit. In deze post lees je zes tips om je presentatievaardigheden tijdens videoconferenties, webinars en andere online bijeenkomsten te verbeteren.
Wil jij een goed verhaal vertellen? Dan kun je de grote lijnen uitwerken in een synopsis. In deze kennisclip zie je hoe vijf vragen je helpen om een verhaal beknopt weer te geven.
Spreek je weleens voor groepen? En heb je ooit ervaren dat de aanwezigen beter gingen luisteren toen je ze bij je praatje betrok? Goed nieuws: je hebt het jezelf niet ingebeeld. Onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat interactie inderdaad gunstig is voor mondelinge communicatie. Dit heeft te maken met een verschijnsel dat neurale koppeling wordt genoemd.
Moet je weleens kort iets over jezelf vertellen aan een groep onbekenden? Dan kun je technieken toepassen om je spreektijd efficiënt te benutten. In dit artikel lees je hoe jij jezelf in één minuut overtuigend presenteert.
Moet je weleens spreken in het openbaar? Dan is het prettig om vertrouwen uit te stralen. Dat lukt het beste als je weet wat je doet. In dit artikel zetten we vijf veelgestelde vragen over presentatievaardigheden op een rij.
Wil jij dat de buitenwereld weet wie je bent en waar je als professional voor staat? Dan doe je er goed aan een merkpersoonlijkheid te ontwikkelen. In deze kennisclip bespreken we de drie voorwaarden waar een sterke merkpersoonlijkheid aan moet voldoen.
Veel professionals zetten hun stem bewust in om anderen te beïnvloeden. Dat geldt bijvoorbeeld voor acteurs, radiopresentatoren en politici. In deze post gaan we in op een uitzending van de podcast Future Shock, waarin het stemgebruik van die laatste groep geanalyseerd wordt.
Heb jij moeite om je kwaliteiten zichtbaar te maken? Je bent niet de enige. In dit artikel bespreken we vier acties die je kunt ondernemen om je zichtbaarheid te vergroten voor anderen.
Disa Jironet (1986) werd geboren in Zweden en verhuisde op haar negende naar Nederland. Sinds 2018 is ze werkzaam als officier van justitie. Daarnaast is ze beoefenaar van het soefisme. Bij Brainwash gaf ze een talk over de rol van liefde in de rechtspraak.
Wie zich in presenteren verdiept, stuit op een grote diversiteit aan vaktermen. De Presenteerschool licht deze vaktaal kort en krachtig toe met behulp van woordenboeken en vakinhoudelijke bronnen. Vandaag staat het begrip profileren centraal.
In zijn boek De perfecte pitch uit 2014 bespreekt communicatiecoach Bill McGowan zeven overtuigingsprincipes die hij zijn klanten aanleert. In deze kennisclip bespreken wij zijn principes.
Spanning kun je opwekken door positieve en negatieve verwachtingen te scheppen. Dat blijkt uit een studie van twee neurologen uit 2015. Wij leggen uit hoe jij als storyteller deze bevindingen in je voordeel kunt gebruiken.
Van collectanten aan de deur tot politici in campagnetijd: in alle lagen van de samenleving willen mensen anderen in beweging krijgen. In dit artikel bespreken we PPPP, een structuur die je kunt volgen om je publiek aan te sporen tot actie.
Creatieve verstoring is een techniek om je woorden impact te geven door je boodschap verrassend in te kleden. In dit artikel vind je drie praktische tips om de verwachtingen van je publiek op de proef te stellen.
Veel verhalen volgen in grote lijnen dezelfde structuur. Verschillende regisseurs, producenten en scenarioschrijvers hebben die structuur op papier gezet. Een van hen is Dan Harmon, die verhalenvertellers met zijn verhaalcirkel van een eenvoudig toepasbaar model voorziet.
Heb jij weleens het gevoel dat je meer uit je loopbaan kunt halen? Het is niet eenvoudig, maar wel mogelijk om daar invloed op uit te oefenen. In dit artikel bespreken we een succesformule die jou kan helpen om je professionele ambities te realiseren.
Een goed verhaal is een effectieve manier om je boodschap te verkondigen. In deze longread lees je wat storytelling inhoudt, waarom het zo’n belangrijk instrument is en hoe je een goed verhaal vertelt.
Op maandag 4 mei 2020 vond de dodenherdenking plaats. Voor een lege Dam sprak koning Willem-Alexander het land toe. In dit artikel analyseren wij de toespraak en de presentatievaardigheden van de koning.
Hoe beïnvloed je als spreker een publiek? Daar dacht de Griekse filosoof Aristoteles honderden jaren voor al Christus over na. Zijn denkwerk leidde tot de driedeling in ethos, pathos en logos, ook wel de retorische driehoek genoemd. In deze kennisclip kom je daar meer over te weten.
Veel landen bestrijden de coronacrisis door een lockdown af te kondigen. De Nederlandse regering kiest voor een aanpak die ze consequent als intelligente lockdown omschrijft. Dat is om meerdere redenen een slimme woordkeuze.
De structuur van je presentatie hangt samen met het doel dat je wilt bereiken. Hoe logischer de opbouw van je presentatie, des te groter de kans dat je boodschap helder en geloofwaardig overkomt op anderen. In dit artikel bespreken we AIDA, een model dat bedoeld is om het publiek te activeren.
Lammert Kamphuis (1983) werd geboren als zoon van een dominee en is opgeleid tot filosoof, theoloog en eerstegraads docent. Hij lijkt in de wieg gelegd om te spreken in het openbaar. In dit artikel analyseren we een talk over verlangens en onrust die hij in 2017 bij het Human-programma Kwartslag gaf.
Wie zich in presenteren verdiept, stuit op een grote diversiteit aan vaktermen. De Presenteerschool licht deze vaktaal kort en krachtig toe met behulp van woordenboeken en vakinhoudelijke bronnen. Vandaag staat het begrip suspense centraal.
Eerder publiceerden wij het eerste deel van een tweeluik over het boek Story Engineering van Larry Brooks. Volgens hem kun je het beste een verhaal ontwerpen voordat je het uitwerkt. Om dat te doen moet je beschikken over zes competenties. In deel twee van dit tweeluik behandelen we de overige drie vaardigheden.
Op maandag 16 maart 2020 sprak Mark Rutte het Nederlandse volk toe over de coronacrisis. In dit artikel analyseren we de historische toespraak en de presentatievaardigheden van de premier.
Alfred Hitchcock (1899-1980) behoort tot de invloedrijkste regisseurs die de wereld ooit gekend heeft. Zijn spanningstechnieken kunnen bruikbaar zijn voor iedere storyteller – dus ook voor jou als spreker.
Een goed verhaal is een uitstekend vervoersmiddel voor de boodschap die je wilt verspreiden. Daarom richten veel sprekers zich op storytelling. In dit artikel krijg je drie tips om je verhaal spannender te maken.
De term story engineering is bedacht door Larry Brooks. In het gelijknamige boek (2011) bespreekt de schrijver kerncompetenties die elke storyteller volgens hem moet beheersen om boeiende verhalen te vertellen. Deze week gaan wij in op de eerste drie competenties.
Wat doen meestersprekers om hun boodschap over te brengen op een publiek? Hoe bereiden ze zich voor en hoe gaan ze om met weerstand? En wanneer ben je eigenlijk een meesterspreker? Dergelijke vragen komen aan de orde in het boek Meestersprekers van Farah Nobbe en Natalie Holwerda.
Youp van ’t Hek (1954) is een van Nederlands bekendste cabaretiers. Op vrijdag 7 februari 2020 trad hij met zijn show ‘Met de kennis van nu’ op in het Amsterdamse Carré, onder het toeziend oog van De Presenteerschool.
Spreken in het openbaar is een intensieve activiteit. Je moet je aandacht over jezelf en je publiek verdelen en ondertussen je boodschap zo helder en geloofwaardig mogelijk verkondigen. Meestal krijg je maar één kans, dus je moet het meteen goed doen. Wij leggen je uit hoe je met zo’n retorische situatie kunt omgaan.
Hoe geef je een heldere uitleg? Als je weleens voor groepen staat, weet je hoe lastig het kan zijn iets ingewikkelds uit te leggen aan anderen. Gelukkig is het mogelijk je uitlegvaardigheden te verbeteren. In deze kennisclip bespreken we een stappenplan om complexe zaken begrijpelijk te maken voor je publiek.
Hoe lang kun je spreken voor een groep zonder dat je boodschap aan kracht verliest? Daarover lopen de meningen uiteen. Toch valt er behoorlijk wat zinnigs te zeggen over de ideale lengte van een presentatie.
Heb je weleens een communicatietraining bijgewoond? Dan weet je vast dat je tijdens gesprekken open vragen moet stellen om diepgaande informatie te achterhalen. Wanneer je als spreker voor een groep staat, gelden er echter andere regels. Hoe stel je goede vragen aan je publiek? Lees deze blogpost voor het antwoord.
De Turks-Nederlandse Fidan Ekiz (1976) is onder meer bekend van haar correspondentiewerk voor RTL Nieuws, haar columns voor het Algemeen Dagblad en Vrij Nederland en haar televisieoptredens. Wij analyseerden een talk over moslimfeminisme die ze tijdens het Brainwash Festival van 2018 gaf.
Wie zich in presenteren verdiept, stuit op een grote diversiteit aan vaktermen. De Presenteerschool licht deze vaktaal kort en krachtig toe met behulp van woordenboeken en vakinhoudelijke bronnen. Vandaag staat het begrip retorica centraal.
Als je voor een zaal staat, wil je dat de aanwezigen naar je luisteren. Hoe krijg je de aandacht in zo’n situatie? In het boek Verbaal Meesterschap geeft spreker en auteur Remco Claassen daar een model voor.
Hoewel je als spreker hoopt dat je presentatie volgens plan verloopt, bestaat de kans dat er iets gebeurt waar je niet op hebt gerekend. Het is dus van groot belang om te kunnen improviseren. Wij geven je vier tips om met onverwachte situaties om te gaan.
Weet jij op het podium nooit wat je met je handen moet doen? In deze post vind je drie praktische tips om je handen op het podium in je voordeel te gebruiken.
Sinds de opkomst van TED is de talk niet weg te denken uit het informatietijdperk waarin we leven. Wil jij een idee verspreiden onder je publiek? In deze longread lees je precies wat je daarvoor moet doen.
Het jaarlijkse Gala van de Wetenschap in de Amsterdamse Stadsschouwburg is één grote ode aan de wetenschap. Op 25 november 2019 vond de zevende editie plaats. De Presenteerschool was erbij.
Charisma. Bijna iedereen herkent het, lang niet iedereen heeft het en vrijwel niemand kan het duiden. Een groep psychologen uit Toronto probeerde in 2018 het verschijnsel meetbaar te maken. Deze post bevat een kennisclip over dat onderzoek én een methode om je eigen charisma te testen.
Wie zich ergens over uitspreekt, doet dat om invloed uit te oefenen op anderen. Lang niet iedereen slaagt daarin. De Presenteerschool legt uit welke drie stappen je moet zetten om vanaf de volgende presentatie je impact te vergroten.
Een bevredigend einde van een presentatie is minstens zo belangrijk als een pakkend begin. Dit artikel bevat vier onderbouwde adviezen om je presentatie van een effectief einde te voorzien.
Op zaterdag 26 oktober 2019 vond in Amsterdam het Brainwash Festival plaats, een jaarlijks evenement waar ruim honderd denkers en sprekers hun opwachting maken. De Presenteerschool behoorde tot de duizenden bezoekers van het uitverkochte festival.
Stopwoorden kunnen behoorlijk storend zijn, maar hebben toch een belangrijke functie. In dit artikel krijg je vier tips om je stopwoorden af te leren en lees je ook waarom het niet erg is om af en toe in een ‘eeuh’ te blijven hangen.
Alain de Botton is een van de gezaghebbende filosofen van deze tijd. Ter promotie van zijn laatste werk, ‘The school of life: an emotional education’, gaf hij op zaterdag 12 oktober 2019 een lezing in de Amsterdamse Stopera. De Presenteerschool was erbij.
Naar eigen zeggen is Freek Vonk (1983) Nederlands bekendste bioloog. In dit artikel analyseren we een college over gif dat hij in 2014 bij DWDD University gaf.
Wie zich in presenteren verdiept, stuit op een grote diversiteit aan vaktermen. De Presenteerschool licht deze vaktaal kort en krachtig toe met behulp van woordenboeken en vakinhoudelijke bronnen. Vandaag staat het begrip presence centraal.
Met de woorden die we kiezen, kleuren we onze belevingswereld. Vaak doen we dat onbewust, maar soms laten we onze opvattingen opzettelijk in onze taal doorschemeren. In dit college vertelt emeritus hoogleraar Eugène Sutorius hoe je anderen kunt overtuigen met slechts één woord.
Je kunt veel voorbereiden als je een presentatie gaat geven. Je kunt je boodschap echter pas echt helder en geloofwaardig overbrengen als je helder voor ogen hebt wat je wilt bereiken. In dit artikel lees je hoe je in twee stappen de essentie van jouw presentatie bepaalt.
Hoe begin je een presentatie waarmee je de toeschouwers geboeid houdt? Je hebt ongeveer een minuut om de aandacht van de luisteraars te trekken, een bepaalde mate van geloofwaardigheid te bewerkstelligen, ze bekend te maken met het onderwerp en ze te prikkelen om door te luisteren.
Hoe geef je een goede presentatie? Die vraag staat centraal in deze gids, waarin we vaardigheden en technieken bespreken die je als professional moet beheersen om voortreffelijke presentaties te geven.
De Presenteerschool (gevestigd aan de Linnaeusstraat 82-4, 1092 CN in Amsterdam) is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.
Contactgegevens:
De Presenteerschool
Linnaeusstraat 82-4
1092 CN Amsterdam
info@depresenteerschool.nl
Stephan Borggreve is bij De Presenteerschool verantwoordelijk voor de gegevensbescherming. Hij is te bereiken via stephan@depresenteerschool.nl.
De Presenteerschool verwerkt je persoonsgegevens als je gebruikmaakt van onze diensten en als je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:
Als je jezelf inschrijft voor een van onze workshops, trainingen of cursussen:
Als je jezelf inschrijft voor onze nieuwsbrief:
Met onze website en onze diensten hebben wij niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat zonder ouderlijke toestemming gegevens over kinderen verzameld worden. Als je ervan overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@depresenteerschool.nl. Wij zullen de informatie dan verwijderen.
De Presenteerschool verwerkt jouw persoonsgegevens:
De Presenteerschool neemt geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van De Presenteerschool) tussen zit.
De Presenteerschool verstrekt uitsluitend gegevens aan derden als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.
De Presenteerschool gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. De Presenteerschool gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website te kunnen optimaliseren. Verder plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. We bewaren de cookies 180 dagen.
Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Je kunt ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. De Presenteerschool gebruikt noodzakelijke technische cookies voor de snelheid en optimale functionering van de website. Daarnaast maken we gebruik van cookies (_ga, _gid en _gat) voor tracking door Google Analytics. Dat wil zeggen dat we geanonimiseerde gebruikersinformatie volgen om onze website te verbeteren.
Je hebt het recht je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door De Presenteerschool en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou hebben in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@depresenteerschool.nl.
Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij je een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek. De Presenteerschool wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens, via: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons.
De Presenteerschool neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of dat er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@depresenteerschool.nl.
De strikt noodzakelijke cookies moeten altijd ingeschakeld zijn zodat we jouw voorkeuren voor cookie-instellingen kunnen opslaan.
Als je deze cookie uitschakelt, zijn we niet in staat om je voorkeuren op te slaan. Dit betekent dat je bij elk bezoek van deze website de cookies moet in- of uitschakelen.
De Presenteerschool gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. De Presenteerschool gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website te kunnen optimaliseren. Verder plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. We bewaren de cookies 180 dagen.
Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Je kunt ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. De Presenteerschool gebruikt noodzakelijke technische cookies voor de snelheid en optimale functionering van de website. Daarnaast maken we gebruik van cookies (_ga, _gid en _gat) voor tracking door Google Analytics. Dat wil zeggen dat we geanonimiseerde gebruikersinformatie volgen om onze website te verbeteren.
Cookies van derde partijen
Deze website gebruikt Google Analytics om anonieme informatie te verzamelen, waaronder het aantal bezoekers van de website en de populairste pagina's. Door deze cookie ingeschkeld te houden, help je ons om onze website te verbeteren.
Aanvullende cookies
Deze website gebruikt ook cookies zodat we je kunnen voorzien van de best mogelijke gebruikerservaring. Informatie over de cookies is opgeslagen in je browser. Dankzij de cookies kunnen we bijvoorbeeld zien wanneer je terugkeert op onze website. Dat helpt ons om te begrijpen welke delen van de website jij interessant en bruikbaar vindt.
Deze website gebruikt de volgende aanvullende cookies:
Name: GPS
Value: 1
Name: _gid
Value: GA1.2.880275380.1588504568
Name: VISITOR_INFO1_LIVE
Value: N5wXN7p5EtI
Name: _gat
Value: 1
Name: YSC
Value: R3gFpYWO3yk
Name: _fbp
Value: fb.1.1588504568330.513904771
Name: _ga
Value: GA1.2.805445638.1588504568